Πρωτοχρονιά 2019: Διαστημικό Γεγονός..

Πρωτοχρονιά 2019: Διαστημικό Γεγονός..
728×90 ( Header Banner )

Ένα ιστορικό διαστημικό γεγονός θα σημαδέψει την Πρωτοχρονιά του 2019 καθώς ένα διαστημικό σκάφος θα περάσει από το μακρινότερο ουράνιο σώμα που εξερεύνησε ποτέ η ανθρωπότητα, στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος, με τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να έχουν τα μάτια τους στραμμένα εκεί, δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) θα συμμετάσχει σε αυτή την μαγική περιπέτεια, αφού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΝΑΣΑ μαζί με άλλους οργανισμούς ανά τον κόσμο προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα την ώρα που το διαστημόπλοιο New Horizons θα περνά για πρώτη φορά κοντά από την παγωμένη «Έσχατη Θούλη» (Ultima Thule), ένα ουράνιο σώμα στην Ζώνη του Κάιπερ, που βρίσκεται πέρα από τον πλανήτη Ποσειδώνα στο εξώτερο ηλιακό μας σύστημα.

Αν όλα εξελιχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί, το σκάφος New Horizons θα περάσει από το Ultima Thule την Πρωτοχρονιά. Αναμένεται να πλησιάσει το ουράνιο αυτό σώμα συγκεκριμένα στα 3.540 χιλιόμετρα.  Αν κάποιος ταξίδευε με το διαστημόπλοιο τότε το Ultima Thule θα φάνταζε σε αυτή την απόσταση τόσο μεγάλο όσο η πανσέληνος από τη Γη.

Related posts