Προσοχή: Κλειστοί δρόμοι λόγω βροχοπτώσεων και παγετού..

Προσοχή: Κλειστοί δρόμοι λόγω βροχοπτώσεων και παγετού..
728×90 ( Header Banner )

Λόγω βροχοπτώσεων και παγετού σε πολλές περιοχές της Κύπρου, το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί, λόγω παγετού. 

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών. 

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως: 

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Αμαργέτης – Κελοκεδάρων, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό. Λόγω παγετού, κλειστοί είναι ΟΛΟΙ οι δρόμοι προς το Τρόοδος. (Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους). 

Επίσης, λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, κλειστός είναι και ο δρόμος Ακρούντας – Διερώνας. 

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι δρόμοι: Μονιάτη – Πλατρών, Ζωοπηγής- Αγίου Θεοδώρου, Αγρού – Παλαιχωρίου, Χαντριών – Κυπερούντας – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών , Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κύκκου – Κάμπου. 

Επίσης, ολισθηροί είναι οι δρόμοι: Πεδουλά – Μουτουλλά, Πεδουλά – Κύκκου, Πεδουλά – Λεμύθου. 

Επίσης, επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και βράχων είναι οι δρόμοι: Παραμύθας – Γεράσας, Γεράσας – Καλού Χωριού, Αγίου Ιωάννου – Αγρού. 

Παράλληλα, στην επαρχία Πάφου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημείο του κύριου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, δύο χιλιόμετρα έξω από το Στρουμπί προς Γιόλου, υπέστη καθίζηση στην αριστερή πλευρά με κατεύθυνση προς Γιόλου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ο δρόμος έχει σηματοδοτηθεί κατάλληλα. 

Related posts