Δωρεάν Wi-Fi από την Ευρωπαική Ένωση στη Κύπρο..

Δωρεάν Wi-Fi από την Ευρωπαική Ένωση στη Κύπρο..
728×90 ( Header Banner )

Η τεχνολογία αδιαμφισβήτητα μας φέρνει κοντά… και η Ευρώπη φροντίζει να εκμηδενίζει τις αποστάσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε πολίτες, υπηρεσίες, και προς την γνώση.

Μια από τις πολλές αποδείξεις, το πρόγραμμα «WiFi4EU».

Εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες επέδειξαν ενδιαφέρον συμμετοχής, αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση επιλέγηκαν 19, ανάμεσά του και ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Η Ε.Ε χορηγεί 15.000 ευρώ για να εγκατασταθούν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως στα δημαρχιακά μέγαρα, τις πλατείες αστικών κέντρων ή χωριών, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Η πρόσβαση σε όλα τα σημεία ασύρματης σύνδεσης με το ίντερνετ που θα δημιουργηθούν θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα πρέπει να κρατήσει το λιγότερο τρία χρόνια. Φυσικά, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο δωρεάν δίκτυο στον ίδιο χώρο.

 Επίσης, μέσω των συνδέσεων αυτών οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες όπως ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονικό τουρισμό και εξιδεικευμένες ανάλογες υπηρεσίες που σχεδιάζει να προσφέρει η κάθε τοπική Αρχή. Επίσης, οι εγκαταστάσεις των συστημάτων μπορούν να γίνουν μόνο μέσω πιστοποιημένων από την Ε.Ε. εταιρειών.

Άλλες δυο φάσεις του ίδιου προγράμματος αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία σε πολλαπλάσιους δήμους και κοινότητες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προς όφελος του πολίτη.

Δείτε εδώ πως λειτουργεί η σελίδα του προγράματος WiFi4EU :

Πηγή:Sigmalive

Related posts