Να φροντίσετε να μην “πάρετε” φωτιά την νύχτα αν είστε στην δυτική επαρχεία Λευκωσίας – Κλειστοί τις νύχτες οι πυροσβεστικοί σταθμοί Ευρύχου και Περιστερώνας

Να φροντίσετε να μην “πάρετε” φωτιά την νύχτα αν είστε στην δυτική επαρχεία Λευκωσίας – Κλειστοί τις νύχτες οι πυροσβεστικοί σταθμοί Ευρύχου και Περιστερώνας

Κλειστοί παραμένουν τα βράδια από τον περασμένο μήνα οι πυροσβεστικοί σταθμοί Ευρύχου και Περιστερώνας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα για την ασφάλεια τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και για τις δασικές εκτάσεις που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων των περιοχών για πρόσφατο περιστατικό φωτιάς το οποίο αντί να ανταποκριθούν πυροσβέστες από τον σταθμό Περιστερώνας που ήταν στην περιοχή τους βοήθησαν πυροσβέστες από το σταθμό Λευκωσίας.

Ο λόγος για τον οποίο παραμένουν κλειστοί οι πυροσβεστικοί σταθμοί στις δύο περιοχές είναι λόγω αδειών που παίρνουν οι πυροσβέστες κάτι για το οποίο είναι ενήμερη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και προσπαθεί να το καλύψει είτε με έκτακτους πυροσβέστες είτε από τον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό Λευκωσίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής που ρωτήθηκε από την εφημερίδα Φιλελεύθερος για το θέμα, ανέφερε ότι με οδηγίες του διευθυντή Μάρκου Τράγκολα από την 1/10/2017 ο σταθμός Ευτύχου σταμάτησε να στελεχώνεται κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να πάρουν την άδειά τους οι εποχικοί πυροσβέστες. Ο ίδιος τόνισε ότι με προσπάθειες του διευθυντή της Υπηρεσίας, ο σταθμός της Ευρύχου στελεχώθηκε φέτος για περισσότερο διάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν οι έκτακτοι πυροσβέστες οι οποίοι σε περίπτωση περιστατικού θα κληθούν να αναλάβουν καθήκον.

Ο κ. Κεττής ανέφερε επίσης ότι με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της παράτασης των υπηρεσιών των εποχικών πυροσβεστών από οκτώ μήνες σε 11 από τον νέο χρόνο, θα λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της επάνδρωσης πολλών σταθμών πυρόσβεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο σταθμός της Ευρύχου ήταν τυπικά κλειστός σε μια περίπτωση όπου όχημα έγινε παρανάλωμα του πυρός σε τέσσερα λεπτά υπήρξε ανταπόκριση από έκτακτους πυροσβέστες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

The post Να φροντίσετε να μην “πάρετε” φωτιά την νύχτα αν είστε στην δυτική επαρχεία Λευκωσίας – Κλειστοί τις νύχτες οι πυροσβεστικοί σταθμοί Ευρύχου και Περιστερώνας appeared first on To Thema Online.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Related posts