Διάρρηξη καταστήματος, κλοπή και εμπρησμό οχήματος διερευνά η Αστυνομία Αμμοχώστου

Διάρρηξη καταστήματος, κλοπή και εμπρησμό οχήματος διερευνά η Αστυνομία Αμμοχώστου

Υποθέσεις διάρρηξης καταστήματος και κλοπής στη Δερύνεια, κλοπής αυτοκινήτου, κλοπής αγροτικού πετρελαίου και εμπρησμό οχήματος, διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέα Κωνσταντίνου, «γύρω στις 02.47 σήμερα τα ξημερώματα ήχησε ο συναγερμός καταστήματος υλικών οικοδομής στη Δερύνεια. Επί τόπου μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας και από εξετάσεις που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι ένα αυτοκίνητο κτύπησε τον μπροστινό υαλοπίνακα του καταστήματος και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή».

Πρόσθεσε ότι «το πρωί μετά τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι από το κατάστημα κλάπηκαν διάφορα εργαλεία και άλλα υλικά, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Αυτόπτης μάρτυρας έδωσε στην Αστυνομία τα νούμερα εγγραφής του αυτοκινήτου και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι το μονοκάμπινο όχημα τύπου pick – up ανήκει σε γεωργό από το Παραλίμνι».

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα κλάπηκε από το χώρο όπου βρισκόταν μεταξύ των ωρών πέντε χθες το απόγευμα και 02.30 σήμερα τα ξημερώματα. Η αξία του αυτοκινήτου υπολογίζεται γύρω στα χίλια ευρώ.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ακόμα ότι «το αυτοκίνητο θεάθηκε γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα σε χωράφι που βρίσκεται στη περιοχή Κάπαρη και ανήκει σε κάτοικο Παραλιμνίου. Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι από το χωράφι κλάπηκε αγροτικό πετρέλαιο αξίας 400 περίπου ευρώ».

Γύρω στις πέντε σήμερα τα ξημερώματα το όχημα εντοπίστηκε να φλέγεται σε αγροτική περιοχή στο Λιοπέτρι. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Ωστόσο από τη φωτιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Τη σκηνή όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο να φλέγεται, επισκέφθηκαν το πρωί άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση άγνωστης στο παρών στάδιο, εύφλεκτης ύλης.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι κινήσεις του δράστη φαίνεται να καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος υλικών οικοδομής. Η Αστυνομία παρέλαβε το κύκλωμα του καταστήματος το οποίο θα εξετάσει μαζί με συστήματα γειτονικών υποστατικών, προκειμένου να εντοπιστεί ο οδηγός του κλαπέντος αυτοκινήτου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου «η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση διάρρηξη καταστήματος και κλοπή, κλοπή αυτοκινήτου, κλοπή αγροτικού πετρελαίου και εμπρησμό οχήματος».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Related posts